樂活APP免費下載
免費會員登記
關於我們

歡迎, 訪客
用戶名稱: 密碼 記住密碼

話題: 玩樂器

玩樂器 6 年 8 個月前 #1

呢度有冇人玩古箏和二胡?
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 7 個月前 #2

george Tse: 我識玩二胡
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 7 個月前 #3

• 樂活新中年
  • 樂活新中年's Avatar
  • 離線
  • 樂活管理員
  • 收到的感謝: 39
歡迎大家接落去,中西樂都得,當人數有十個左右的時候,我們可以組織個聚會,在樂活新中年的場地「樂器會友」

二胡:
helenchan
george Tse

古箏:
helenchan
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 7 個月前 #4

• Jonathan Liu
  • Jonathan Liu's Avatar
  • 離線
  • 鑽石會員
  • 收到的感謝: 17
退佐休,時間多佐,我都想學番樣樂器
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 7 個月前 #5

我好想呀。我玩古箏和二胡
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 6 個月前 #6

• 洪軍
  • 洪軍's Avatar
  • 離線
  • 初級會員
唔知有冇人玩 saxophone ?
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 5 個月前 #7

回覆: 退佐休,時間多佐,我都想學番樣樂器

你想學什麼?
LH
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 5 個月前 #8

• Jonathan Liu
  • Jonathan Liu's Avatar
  • 離線
  • 鑽石會員
  • 收到的感謝: 17
學樂器,時間要好耐才見得人。我反而現在去多些中西樂演奏會,人地學佐幾十年,玩比我地聽,重個引。
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 5 個月前 #9

古筝,
以前学過。想練番
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 4 個月前 #10

好想夾樂團。還未夠人呢
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 4 個月前 #11

• sam
  • sam's Avatar
  • 離線
  • 初級會員
有冇人鍾意彈結他唱民歌呢?
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 4 個月前 #12

• kimmchan
  • kimmchan's Avatar
  • 離線
  • 初級會員
有無人係玩管樂?
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 4 個月前 #13

• wklam
  • wklam's Avatar
  • 離線
  • 初級會員
想知道缺乏那些人,如组西樂团,本人有玩过民歌结他,电子琴/鋼琴,打鼓及最近學过囗琴,希望对组樂团有幫助。
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 4 個月前 #14

• sam
  • sam's Avatar
  • 離線
  • 初級會員
回覆: 有無人係玩管樂?

以前玩過長號,不過忘記哂了
本論壇禁止訪客發言

玩樂器 6 年 3 個月前 #15

• David
  • David's Avatar