樂活APP免費下載
免費會員登記
關於我們

歡迎, 訪客
用戶名稱: 密碼 記住密碼
消毒噴霧買咗好多支都係假嘢

話題: 消毒噴霧買咗好多支都係假嘢

消毒噴霧買咗好多支都係假嘢 4 年 2 個月前 #1

出面藥房真係勁多假嘅消毒噴霧,好多都含有甲醇,有啲仲誇張到入水扮酒精,我自己都買咗幾支假嘢,加上市面而家有好多不知明牌子,雖然市場開始返貨又平又抵,但大家都要睇清楚先好入貨!
諗住都係要入定啲,出街返工可以用,遲下小朋友返學個時又一定會需要用到,啲細支裝就最方便。不過消毒噴霧呢啲都好閒,依家缺嚟缺去都係啲口罩 :sick: :sick:
本論壇禁止訪客發言

消毒噴霧買咗好多支都係假嘢 4 年 2 個月前 #2

• Jasmine
  • Jasmine's Avatar
  • 離線
  • 初級會員
係啊,出面超多唔知邊度黎既品牌,酒精成份個D term又寫得唔清楚,我都中鍾意用酒精濕紙巾,獨立包裝
本論壇禁止訪客發言

消毒噴霧買咗好多支都係假嘢 4 年 2 個月前 #3

Jasmine 寫了道::
係啊,出面超多唔知邊度黎既品牌,酒精成份個D term又寫得唔清楚,我都中鍾意用酒精濕紙巾,獨立包裝

咁我都有上網睇,有牌子個啲都好難訂得到lu。
本論壇禁止訪客發言

消毒噴霧買咗好多支都係假嘢 4 年 2 個月前 #4

• Jasmine
  • Jasmine's Avatar
  • 離線
  • 初級會員
Jessica Man 寫了道::

我見到有隻韓國野LG 75%酒精成份,你可以去睇睇
本論壇禁止訪客發言

消毒噴霧買咗好多支都係假嘢 4 年 2 個月前 #5

Jessica Man 寫了道::

我見到有隻韓國野LG 75%酒精成份,你可以去睇睇

睇到佢又幾好喎細細支咁 :)
本論壇禁止訪客發言

消毒噴霧買咗好多支都係假嘢 4 年 2 個月前 #6

• bean
  • bean's Avatar
  • 離線
  • 初級會員
d 人真的很討厭...
本論壇禁止訪客發言
消毒噴霧買咗好多支都係假嘢
建立頁面時間:0.084 秒